Други наши събития

Ние сме млад, креaтивен и амбициозен екип, който иска да направи нужната промяна, без да отрича добрите практики и традиции. През изминалата година поставихме началото на поредица от събития, с които да отворим врати към света на IT  културата за по-широк кръг от хора.

През месец юни бяхме организатори на две образователно и същевремнно забавани събития в корпус 3 при Великотърновския Университет.

На 23.06.2015 г. (вторник) беше проведен открит урок на тема „Как да си направим уеб страница?“. Събието включваше кратък обзор над основите в направата на уеб сайт (работа с HTML, CSS и JavaScript). В последвалата практическа част се разгледаха добри практики при разбработката на страница, беше показано частично рязане на PSD, боравене с jQuery и Bootstrap. 

На 29.06.2015г. (вторник) се проведе открита лекция на тема „Как да защитим домашната си мрежа?“. Представянето премина на три части. Събитието включваше кратък увод свързан с мрежова сигурност. Беше разгледано какво е IP,MAC, DNS, както и какво да правим, когато ни спре интернета. Имаше демонстрация как се използват командите ping,traceroute. Втората част беше, свърана с WEP – „WEP криптирането не е сигурно“. На място беше показано защо не е добра идея да използваме WEP и какви други възможности имаме. Третата част беше свързана с WPS, показа се колко е удобно като услуга, но и се посочиха евентуалните опасности, които може да има нашата домашна мрежа, ако сме го оставили пуснато.

Откритите ни уроци са подходящи, както за хора, които искат да се запознаят тепърва с тези технологии, така и за такива, които имат вече опит.
Входни такси и билети за събитията ни няма. Те са напълно безплатни и целят да запознаят заинтересованите от всички възрасти със съответната материя.

Следете нашата страница и заповядайте на още наши събития!

 

Posted in Хакатон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *