Как премина хакатона

“It’s not about ideas. It’s about making ideas happen.”.

IMG_6915_a

Откриване на събитието

На 14.11.2015г. се проведе хакатона ‘Code 4 VTU‘ при Факултет „Математика и Информатика“, учебен корпус 3 при Великотърновски Университет. В събитието се включиха 23 участника от Велико Търново, Габрово, Трявна, Горна Оряховица разпределени в 7 отбора(“Triforce“, “KaIMo“, “Skysoft“, “History Junkies“, “101“, “Codeholics“, “MyVane“).

Участниците се явиха в 8:00 и след откриването беше направен жребий за това, кой отбор в коя зала ще работи. Всеки отбор разполагаше със собствена зала, мрежа и достъп до интернет(през повечето време 🙂). Закуската и обяда бяха осигурени от организаторите на работното място на всеки екип, за да се избегне губенето на време в търсене на храна. По проектите се работи до 16:00, след което трябваше да се регистрира информация за приложенията и адрес на проекта в публично хранилище:


 

Име на отбор: Triforce

Име на проекта: MalwareScanner

Кратко описание: Скенер за php shell-ове и rootkit-ове за linux.


 

Име на отбор: KaIMo

Име на проекта: 1185

Кратко описание: Игра, в която главния герой е момиче на име Калина. Сюжета на играта е за въстанието на Асен и Петър през 1185. Играта е вдъхновена от българската история. Играта е комбинация от диалози с историческа информация и 2D анимирани екшън битки. Целта на играта е да победиш византийците и да освободиш България от робството. Играта е написана на Game Maker Studio на езика GML. Анимациите са направени на програмата GIMP. Играта е в pre-alpha версия.


 

Име на отбор: Skysoft

Име на проекта: Buses

Кратко описание: Проектът представлява нов начин за ползване на градския транспорт. Изчисляването на маршрута е работата на нашият проект, както и цената и скоростта на пътуване. В момента самият проект не е завършен, но има основната функционалност за гр. Велико Търново.


 

Име на отбор: History Junkies

Име на проекта: Historica

Кратко описание: Игра с карти и исторически въпроси с цел завладяване на територии .


 

Име на отбор: 101

Име на проекта: ItBulgaria

Кратко описание: Приложение, събиращо на едно място всички ИТ събития е една база данни. Работихме още върху сайт, activity UML diagram, документация и брошура.


 

Име на отбор: Codeholics

Име на проекта: Codeholics

Кратко описание: Сайт за съвместна работа по проекти.


 

Име на отбор: MyVane

Име на проекта: MyVane

Кратко описание: Евтин и лесен начин за пътуване. Може да пътувате с други хора на дълеки и близки разстояния като се разберете за време и място на срещата и да разделите разходите.


IMG_7007_a

Торбички със сертификати и подаръци за участниците

През целия ден кипеше усилена работа. Участниците имаха възможност да се докоснат до реалната работна среда, да усетят колко важно е да се вмести даден проект в срок, да се сблъскат и решат различни проблеми, които възникват в процеса на работа, да работят заедно в екип.

Събитието ще се запомни от присъстващите и с няколко култови фрази по време на представяне на проектите:
Имаме доста бъгове, които след малко ще ви покажем‪#‎Code4VTU‬

В девет и шестнайсе го бяхме измислили. Ядохме.” #Code4VTU

Кой ви е главния мозък?#Code4VTU

 

IMG_7051_a

Отборът победител: Codeholics

Идеите бяха разнообразни,а реализацията беше интересна, което изключително затрудни комисията. Всички получиха сертфикат за участие и подарък брандирана флашка с логото на събитието. На първо място беше отличен отборът ‘Codeholics‘ с име на проект ‘Codeholics‘, които направиха сайт за съвместна работа по проекти. Специална награда получиха и ‘101‘ за техния проект ‘ItBulgaria‘.

 

 

Posted in Хакатон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *