Интервю с Нетеа

Зададохме няколко въпроса на нашите основни спонсори, без които нямаше как да организираме хакатона. Ето какво ни отговориха те: 

 

Как протича работния процес във вашата фирма?
Работата, в която се влагаме всеки ден ни доставя удоволствие. Това е единственият начин да продължаваме напред и да ставаме по-добри. За да го постигнем, избрахме да работим по дългосрочни проекти - продукти, които имат голяма стойност за крайния клиент, които добавят качество, които подобряват живота му. Имаме стабилен екип от специалисти, някои от които са с нас от самото начало на компанията. Eдна от основните ценности за нас е споделянето на знания между членовете на екипите. Дългосрочните проекти ни позволяват да се вгледаме в детайлите и да решаваме проблеми по начини, за които иначе не бихме имали време.
Възможността да се връщаме назад и да подобряваме това, което вече сме написали, е ценна за повишаване качеството на кода и продукта, на уменията ни като специалисти. Реализирахме тази цел, като модифицирахме Agile процесите и планираме добре, за да не работим извънредно. Гордеем се, че не ни се налага да "гасим пожари в неделя вечер" 🙂 Работим в малки екипи, в които се стремим комуникацията да тече гладко и всеки член на екипа е подкрепян да бъде пълноценен участник във взимането на решения.

 

Бихте ли разказали малко повече за някои от проектите, които реализирате?
Lecturio е обучителна платформа, която предоставя изключително качествено обучително съдържание под формата на видео уроци. Проект, който разработваме успешно с немските ни партньори от 2009 г. Продуктът е установен лидер на немския пазар, а от 2015 г. предоставяме съдържание и на английски език. Освен към потребители, които повишават професионалната си квалификация, продуктът е насочен и към студенти, като предлага курсове за университетско образование. Освен видео уроци, потребителя има на разположение въпросници, материали за сваляне и проверка на знанията. Платформата предоставя и бизнес решение за корпоративни клиенти - брандирана обучителна система, в която е налично специфично обучително съдържание. Обучителното съдържание е достъпно през уеб клиент, Android и iOS мобилни приложения.

Oliver Wicks е уеб приложение за поръчка на костюми по мярка на клиента. Поръчката на персонализиран костюм минава през детайлен процес на взимане на мерки и избор на всеки детайл от костюма. Клиента може да следи изпълнението на поръчката, да нанася корекции върху въведените вече мерки, да редактира мерките си за бъдещи поръчки. Административния интерфейс дава възможност за пълна обработка на поръчките - нанасяне на мерки за контрол на качеството на всеки костюм, генериране на всички необходими митнически документи и фактури, наличност на платове за производството, гъвкава система от купони и отстъпки, които позволяват комбинирането на различни продукти. Приложението поддържа възможност за мултиезичност и продажба на продукта в различни валути.

 

По какъв начин привличате младите специалисти във вашата фирма?
Поддържаме неформална работна среда, офисите ни се намират в Габрово, Велико Търново и София. Ние сме софтуерни инженери, гордеем се с работата си и това, което ни събира заедно в Нетеа, е стремежът ни да развиваме потенциала си.

Posted in Хакатон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *