Лекция на тема „Как да защитим домашната си мрежа?“

Днес интернет е част от нас и ние сме част от интернет. Постоянно сме на линия, търсим информация, купуваме продукти, изпращаме писма, споделяме неща в социалните мрежи или просто сме решили да се разходим някъде виртуално. Всичко е много хубаво, но трябва да бъдем предпазливи. Нека бъдем запознати с опасностите, които крие мрежата!

На 29.06.2015г. от 16:00 в аудитория „Джон Атанасов“ при Факултет „Математика и Информатика“, учебен корпус 3 при Великотърновски Университет се проведе откритата лекция, която разгледа как да защитим домашната си мрежа.

мрежова сигурност, netework security workshopПредставянето премина на три части. Събитието включваше кратък увод свързан с мрежова сигурност. Беше разгледано какво е IP, MAC, DNS, както и какво да правим, когато ни спре интернета. Имаше демонстрация как се използват командите ping, traceroute.  Втората част беше, свърана с WEP – „WEP криптирането не е сигурно“. На място беше показано защо не е добра идея да използваме WEP и какви други възможности имаме. Третата част беше свързана с WPS, показа се колко е удобно като услуга, но и се посочиха евентуалните опасности, които може да има нашата домашна мрежа, ако сме го оставили пуснато.

The short URL of the present article is: http://fmi.vtukm.com/priem2015/xXR8NO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *